LORAL

PROJEKTIRANJE IN IZVEDBA

+386 41 298 379

info@loral.si

Wellness

Wellness - parne kopeli, parna savna

Parne kopeli so bile v uporabi že v starem rimskem imperiju. Že takrat so rimljani poznali sproščujoč efekt nežne pare. Tehnika se je od tistih časov sicer spremenila, sam namen in uporaba pa sta ostala ista.

Parne kopeli so izvedene na keramiči osnovi. Klopi, stene in tla so obdane s ploščicami, mozaikom ali pa so samo pobarvane. Te kopeli se vedno izdelajo na mestu in so vedno unikati. Tako so vse parne kopeli med seboj različne, kar daje arhitektom proste roke pri izbiri keramike in prostorski razporeditvi klopi ali ležišč.

Za ustvarjanje prijetne klime skrbi parni generator, kateri proizvaja paro oziroma povečuje vlago v prostoru do 100% relativne vlažnosti. Večina parnih kopeli je opremljena z avtomatskim doziranjem dišav, kar pripomore še k boljšemu občutku in pomirjanju telesa in duha. V parnih kopelih se lahko uporabljajo tudi različne kreme ali soli za čiščenje in pomlajevanje kože.

Ker je to milejša oblika kot so suhe savne je tudi zadrževanje v parni kopeli lahko daljše. Seveda odvisno od vsakega posameznika, kajti vedno je potrebno upoštevati glavno načelo savnanja: "V savni ali kopeli se vedno zadržujemo tako dolgo dokler nam je to prijetno".

Loral - parne kopeli in parne savne

Tehnične lastnosti parne kopeli:

- temperatura: 40-50°C

- vlažnost: 100%

Loral - parne kopeli in parne savne
parna savna, parna kopel, turška savna, hamam, wellness

© 2014-21 by Loral